Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21022 Deelnemers

Aanmelden

PREGO! TIPS

Voilà! een verrijdbare werkbank

Medewerkers van de technische dienst doen van alles en nog wat. Ze draaien nieuwe lampen in het plafond, doen onderhoud aan hulpmiddelen, doen reparaties etc. Dat ze daar af en toe bij moeten tillen of in onhandige houdingen moeten werken is niet altijd te vermijden. Maar vaak ook wel.

Kersverse ergocoach Ed Röpke van het Gemini ziekenhuis te Den Helder probeerde de Voilà! methode uit op zijn collega’s. Hij vroeg zijn TD collega’s wat ze zwaar vonden en wat zij daaraan zouden willen doen. Prominent kwam het tillen van een zware accu (meer dan 40 kilo) en het voorover gebogen werken aan deze accu naar voren. De oplossing was volgens de collega’s al snel duidelijk: een verrijdbare in hoogte verstelbare werkbank.
Bij navraag bleek dat er binnen de afdeling voor dit soort hulpmiddelen budget vrijgemaakt kon worden, waardoor de werkbank snel kon worden aangeschaft. Interessant is dat deze ergocoach aan de hand van de simpele stappen van de Voilà methode in een korte periode een probleem helder kreeg, samen met zijn collega’s een oplossing bedacht, een collega bereid vond navraag te doen over deze oplossing, de oplossing inderdaad kon aanschaffen én in gebruik kon nemen. 
Dat er budget bleek te zijn was natuurlijk geen resultaat van de Voilà methode, maar het bracht wel aan het licht dat er überhaupt budget vrijgemaakt kon worden.
 

Please wait