Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21022 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

U ziet nieuws items voor Innovatie

29-08-2017
Gezond & Zeker Kennisdag geaccrediteerd
We hebben goed nieuws! De Gezond & Zeker Kennisdag 2017 is officieel geaccrediteerd, dit betekent dat je met jouw aanwezigheid maar liefst zes punten kan verdienen voor het Kwaliteitsregister V&V. Om aanspraak te kunnen maken op deze punten moet je bij het inschrijven voor de Gezond & Zeker Kennisdag je BIG- of Relatie-nummer invullen. Na afloop van de Kennisdag controleren we jouw aanwezigheid en worden de punten automatisch bijgeschreven. Heb je je al aangemeld voor de Gezond & Zeker Kennisdag en je BIG- of Relatie-nummer nog niet opgegeven? Dan ontvang je deze week een mail waarin je dat alsnog kunt doen. Heb je geen punten nodig voor het Kwaliteitsregister V&V? Na afloop van de Kennisdag ontvang je een aanwezigheidscertificaat waarmee je zelf punten kunt opvragen onder de noemer ‘overige deskundigheidsbevordering’.
23-11-2015
Gezond werken tijdens de nachtdienst met de Goedenacht app
Fit zijn tijdens de nachtdienst is belangrijk voor de kwaliteit van de zorg en de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar nachtarbeid vormt een risico voor de gezondheid van medewerkers en veiligheid op het werk. S'Nachts werken kan tot vermoeidheid en op lange termijn tot gezondheidsklachten leiden. Uit onderzoek blijkt dat lichttherapie, aangepaste voeding en een uitgebalanceerd werkrooster methoden zijn om de gevolgen van nachtarbeid te beperken.
21-09-2015
Nieuwe e-learning module 'Doorliggen: de basis'
Sinds deze week kun je op deze website weer een nieuwe e-learning module vinden: 'Doorliggen: de basis'. In deze e-learning module leer je de belangrijkste manieren om doorliggen en -zitten te voorkomen.
14-04-2015
Sterk in je werk!
Het Martini Ziekenhuis in Groningen is gestart met een grootschalig programma om zijn medewerkers te inspireren om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Het programma heeft de naam: Sterk in je werk! Daarbij gaat het onder andere om investeren in je ontwikkeling, aandacht hebben voor je vitaliteit en met plezier je werk (blijven) doen. Thema's waar we je je als ergo- en veiligheidscoach ook mee bezig houdt dus!
07-04-2015
Ervaringen delen over rugklachten
Op 2 april is de website ervaringrijk.nl gelanceerd door vier landelijke patiëntenverenigingen. Op deze website vertellen mensen met een aandoening of beperking hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. Je kunt hier bijvoorbeeld jouw ervaringen met rugklachten delen of de ervaringen van anderen lezen.
22-12-2014
Rapport: Veiligheid en gezondheid van zorgprofessionals
In een rapport van het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) wordt een overzicht gegeven van huidige en opkomende problemen rondom de veiligheid en gezondheid op het werk van zorgprofessionals. Dit is belangrijk omdat de zorgsector één van de grootste werkgevers is in Europa. Deze zorgprofessionals staan bloot aan verschillende gezondheidsrisico's vanwege de activiteiten die zij uitvoeren en de omgeving waarin zij zich bevinden. Dit kan leiden tot werk gerelateerde gezondheidsproblemen.
27-10-2014
Innovatie: MijnOefening app
Elk jaar zijn er 850.000 nieuwe gevallen van nek- en rugklachten, anderhalf miljoen mensen gaan daarmee naar de fysio of oefentherapeut. Veel van dit soort klachten kunnen voorkomen worden door het uitvoeren van een aantal simpele preventieve oefeningen. Dit is de reden dat chiropractor MSc Sten Hofstad samen met een team fysiotherapeuten, chiropractoren en de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten ‘de Wervelkolom’ (NVVR) het initiatief nam om een website en nu ook een app te maken die volledig in het teken staat van preventie.
01-07-2014
E-coachingprogramma dementie voor mantelzorgers
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om plezierige activiteiten te bedenken en te plannen tijdens de zorg voor iemand met dementie. De website ‘Actief bij dementie’ biedt mantelzorgers van mensen met dementie ideeën voor activiteiten. Mantelzorgers die daar graag hulp bij willen, kunnen zich er aanmelden voor een e-coachingsprogramma.
30-06-2014
Onderzoek: Verzorgend Wassen
Uit onlangs gepresenteerd onderzoek van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen blijkt dat ouderen beter gewassen kunnen worden met Verzorgend Wassen washandjes of -doekjes dan met water en zeep. De onderzoekers van het Radboudumc volgden het wassen van ouderen op ruim vijftig verpleeghuisafdelingen.
02-06-2014
Douchewagen wint Red Dot Award
De Carevo, een moderne douchewagen voor therapeutisch douchen en baden in zorgomgevingen, heeft de ‘Red Dot Best of the Best product design award in life science and medicine’ gewonnen.
26-05-2014
In voor zorg! start met thematranche technologie in de zorg
In september 2014 start In voor zorg! met de ondersteuning bij het invoeren van technologie in de zorg via de zogeheten thematranche Technologie. Wanneer je aan deze thematranche meedoet, voer je samen met 12 tot 15 andere organisaties tegelijk een vergelijkbaar traject uit. Dit is een eigen In voor Zorg! traject met een looptijd van 1 tot 1,5 jaar. Deze thematranches zijn bedoeld voor zorgaanbieders in de langdurige zorg die technologie willen invoeren in het zorgproces.
24-04-2014
De Activiteitenweger-app
In samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft het Meander Medisch Centrum de Activiteitenweger-app ontwikkeld. Met behulp van deze app kun je activiteiten plannen op je smartphone of tablet. Op deze manier kun je de activiteiten die je moet ondernemen inplannen waarmee je overbelasting kunt voorkomen. De app is oorspronkelijk bedoeld voor patiënten maar kan ook zeer geschikt zijn voor zorgverleners met klachten!
23-04-2014
Het online ondersteunen van cliënten werkt!
Dit blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De kwaliteit van de ondersteuning blijft gelijk wanneer deze online plaatsvindt in combinatie met face-to-face contact. Uit het onderzoek blijkt dat cliënten zich zelfstandiger voelen omdat ze dankzij het gebruik van een online platform zelf contact kunnen zoeken met een begeleider op het moment dat zij daar zelf behoefte aan hebben.
27-03-2014
Bekend met het Kennisplein Gehandicaptenzorg?
In de gehandicaptensector is veel kennis en ervaring beschikbaar. Ook over innovaties. Maar vaak blijft dit verborgen binnen een organisatie. Het Kennisplein Gehandicaptensector zet zich er voor in dit te veranderen.
27-03-2014
Innoveren met Zorg
​Ergocoaches en veiligheidscoaches zijn altijd al betrokken bij innovaties. De ontwikkelingen rondom sommige hulpmiddelen zijn vandaag de dag niet altijd overduidelijk.
25-02-2014
Wandelen tegen dementie
Onderzoekers hebben ontdekt dat je door geregeld te wandelen mentale achteruitgang kunt vertragen. Je moet dan ongeveer drie keer per week 30 tot 45 minuten wandelen.
24-02-2014
Nieuwe app: De Nieuwe Normen-App
NEN, het Nederlands Normalisatie Instituut, heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd: De Nieuwe Normen-App. Met deze app kun je snel een overzicht krijgen van de nieuwste gepubliceerde normen in zestien vakgebieden. Hieronder valt ook Zorg en Welzijn!
Please wait