Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21022 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

U ziet nieuws items voor Fysiekebelasting

12-06-2017
E-learning module Stalift en Passieve lift vernieuwd!
De E-learning module over het werken met tilliften is helemaal vernieuwd! Je kunt de nieuwe module nu maken via de website van Gezond & Zeker en www.free-learning.nl
05-10-2015
Beweeglijkheid is goed voor de gezondheid!
Als je veel zit, probeer dan niet te veel stil te zitten. Dat is het advies van onderzoekers van de University of Leeds en het University College London. "Onrust wordt vaak in verband gebracht met onbeleefdheid en gebrek aan concentratie, maar wellicht zijn simpele kleine bewegingen dus wel goed voor onze gezondheid" vertelt onderzoeker Janet Crade.
18-06-2015
Preventief tegen overbelasting
Fysieke overbelasting is verzuimreden nummer 1 in de ziekenhuissector. Bij Gezond & Zeker besteden we hier natuurlijk al langer aandacht aan. Op 25 maart vond er een grote conferentie plaats in Parijs die helemaal gewijd was aan dit thema. Op deze conferentie werden een aantal lezingen gegeven waarvan de presentaties nu online te downloaden zijn. Hier heb jij als ergocoach ook wat aan!
17-02-2015
RisicoRadar Kraam nu al een succes
In het vorige Gezond & Zeker magazine meldden we: er komt een aparte RisicoRadar voor de kraamzorg. Het nieuwe beleidsinstrument is sinds een paar maanden te vinden op www.arbocatalogusvvt.nl. Als we kijken naar het grote aantal downloads, wordt de Kraamradar al volop gebruikt.
16-12-2014
Autorisatie praktijkrichtlijnen
In het nieuwste Gezond & Zeker magazine kon je het al lezen: Een mooie mijlpaal is bereikt. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting geautoriseerd. Het lijkt wellicht een formaliteit, maar het is een belangrijkste stap waar ook jij veel aan kunt hebben.
15-09-2014
Gezond & Zeker over de grens
In het nieuwe Gezond & Zeker magazine kun je een stukje lezen over het 'Ergocoach paspoort over de grens'. Gezond & Zeker was namelijk aanwezig op een belangrijk congres in Krakau, Polen over ergonomie in de zorg.
07-08-2014
Winnaars winactie bekend!
De winnaars van de Handicare winactie zijn bekend! Gefeliciteerd Roelie Keen-Pepping en Angela Jongstra! Jullie winnen beide een set hoes en opleglakens!
03-07-2014
Win een set hoes- en opleglakens!
Heb jij het artikel over decubituspreventie met glijlakens 2.0 in het nieuwe Gezond & Zeker magazine al gelezen? Als ergocoach wil je natuurlijk graag weten hoe zo’n glijlaken nu echt werkt. Daarom verloot Handicare 2 sets met een hoeslaken en een opleglaken. Wil jij één van deze twee sets winnen? Vertel ons dan in een reactie op het nieuwsbericht op onze facebook pagina waarom jij dit laken graag zou willen uitproberen.
10-06-2014
Meten van valkans onder ouderen
Uit promotieonderzoek van bewegingswetenschapper Kim van Schooten blijkt dat zorgverleners ouderen met een hoge kans op vallen beter kunnen herkennen door de hoeveelheid en kwaliteit van het dagelijks bewegen te meten. Hierdoor kunnen ouderen met een hoge valkans sneller geholpen worden en kan een vervelende val voorkomen worden.
27-03-2014
Herhaald tillen geeft al risico op lage rugpijn vanaf 5 kg
Dragen jij en je collega’s geregeld lasten die zwaarder zijn dan 5 kg, dan levert dat een gezondheidsrisico op en moet je maatregelen nemen. Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.
Please wait