Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

20811 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

03-11-2016
De Gezond & Zeker Kennisdagen 2016 zitten erop!
Op 31 oktober en 1 november organiseerde Gezond & Zeker, een activiteit van Stichting RegioPlus en de vijftien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn voor de 13e keer het kennisevenement voor zorg- en welzijnsmedewerkers die zich bezighouden met preventie van agressie en fysieke belasting op de werkvloer; de Gezond & Zeker Kennisdagen!
Het thema van 2016 was: Morgen beter Zorgen. De bezoekers uit zorg en welzijn werden meteen in het diepe gegooid tijdens de openingsworkshop waarbij ze een college van professor Ebbink volgden over de basis van fysieke overbelasting. Dat Gezond & Zeker nog steeds in een behoefte voorziet bleek wel uit het aantal handen wat omhoog ging bij de vraag van professor Ebbink wie de laatste drie maanden last van zijn of haar rug had gehad! Daarna was het tijd voor de jump. In tegenstelling tot wat je zou verwachten mochten de bezoekers hierbij gewoon blijven zitten. Jumpen is een eenvoudige gespreksmethode die mensen in beweging brengt en aan het denken zet. Bezoekers werd daarna gevraagd om een boodschap voor zichzelf op een ansichtkaart te zetten. Over een paar weken valt deze kaart bij de bezoekers op de mat om ze te herinneren aan Morgen beter Zorgen!

Ook tijdens deze Gezond & Zeker Kennisdagen, nog steeds het grootste evenement op dit gebied in Nederland en België, konden de deelnemers na deze opening terecht in zo'n 50 verschillende, praktische of meer beleidsmatige workshops over de arbothema's maar bijvoorbeeld ook over coaching en communicatie. Een sfeerimpressie van de dagen kun je hier vinden.

Op de Gezond & Zeker Vraagbaakstand konden bezoekers hun brandende vragen voorleggen aan onafhankelijke experts op het gebied van agressie en fysieke belasting. Daarnaast startte vanaf deze Vraagbaakstand de verschillende Kennistours. Onder leiding van de experts konden bezoekers verschillende demonstraties bekijken van leveranciers op de Praktijkmarkt. 


De bezoekers aan de Gezond & Zeker Kennisdagen konden meedoen aan de Gezond&Zelfie wedstrijd: maak een selfie met jouw favoriete hulpmiddel op de Praktijkmarkt. Dat hebben we geweten! De Gezond & Zeker Facebook pagina is overspoeld met meer dan honderd leuke selfies met allerlei verschillende hulpmiddelen. 

Een dergelijk grootschalig evenement kan niet zonder de steun van velen, zoals de organisaties die hebben deelgenomen aan de informatiemarkt. Morgen beter Zorgen speelde ook daar een belangrijke rol. Dit leidde veelal tot verhelderende en nieuwe inzichten. "Veel geleerd", was de veelgehoorde kreet na afloop van de dag en op social media. 

De foto's die tijdens de Gezond & Zeker Kennisdagen zijn gemaakt, vind je op deze site. Wil je de behandelde workshoponderwerpen in je organisatie of in je regio verder uitdiepen, neem dan contact op met de Gezond & Zeker coördinator van je regionale werkgeversorganisatie. Deze vind je op www.regioplus.nl
 

Please wait