Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

20811 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

23-08-2016
20.000 deelnemers bij Gezond & Zeker!
Onlangs meldde de 20.000ste deelnemer zich aan bij Gezond & Zeker. De gelukkige was ergocoach Marije Zandink-Hofkamp, medisch secretaresse bij OCON orthopedische kliniek in Hengelo. Zij won daarmee een Gezond & Zeker prijzenpakket, toegang tot de Gezond & Zeker Kennisdagen én een workshop op locatie voor al haar collega’s.
Marije meldde zich aan bij Gezond & Zeker, omdat ze opzoek was naar meer informatie: ‘Ik wil dit jaar graag naar de Kennisdagen, omdat ik meer wil leren over het tegengaan van fysieke belasting bij mijzelf en mijn collega’s. Als secretaresse zit je veel en vaak  in dezelfde houding. Hierbij gaat het voornamelijk om bewustwording van belasting, daar ben ik onder mijn collega’s mee bezig. Ik stimuleer ze om af en toe op te staan en even te gaan lopen. Daarnaast hebben we inmiddels goede materialen en goede stoelen voor alle collega’s. Tijdens de Gezond & Zeker Kennisdagen ga ik voornamelijk op zoek naar nieuwe kennis over coaching en communicatie. Hoe kan ik mijn kennis over fysieke belasting het beste overbrengen? Het gaat nog lastig worden om een keuze te maken uit het grote aanbod aan workshops. Ik heb er heel veel zin in!’
 
Sinds de deelnemers aan het Arboconvenantencongres in 2003 dit project verkozen tot beste ‘best practice’, is Gezond & Zeker uitgegroeid tot een grote en actieve gemeenschap van ergocoaches en veiligheidscoaches. Zij zijn de zorgverleners die hun collega’s ondersteunen bij de preventie van fysieke belasting en agressie op de werkvloer. De afgelopen jaren hebben de regionale werkgeversorganisaties en zorg en welzijn met Gezond & Zeker een sterke community opgebouwd van 20.000 ergocoaches en veiligheidscoaches. In bijna elke organisatie vind je ze terug. Zij houden de aandacht voor arbeidsomstandigheden op de werkvloer vast. Ergocoaches en Veiligheidscoaches kunnen via Gezond & Zeker ervaringen uitwisselen met collega’s in andere organisaties en branches. 

Please wait