Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21012 Deelnemers

Aanmelden

NIEUWS

Op deze pagina vind je Gezond & Zeker nieuws en algemeen nieuws over het verminderen van fysieke belasting en agressie in zorg en welzijn.  
 

Nieuws

29-08-2017
Gezond & Zeker Kennisdag geaccrediteerd
We hebben goed nieuws! De Gezond & Zeker Kennisdag 2017 is officieel geaccrediteerd, dit betekent dat je met jouw aanwezigheid maar liefst zes punten kan verdienen voor het Kwaliteitsregister V&V. Om aanspraak te kunnen maken op deze punten moet je bij het inschrijven voor de Gezond & Zeker Kennisdag je BIG- of Relatie-nummer invullen. Na afloop van de Kennisdag controleren we jouw aanwezigheid en worden de punten automatisch bijgeschreven. Heb je je al aangemeld voor de Gezond & Zeker Kennisdag en je BIG- of Relatie-nummer nog niet opgegeven? Dan ontvang je deze week een mail waarin je dat alsnog kunt doen. Heb je geen punten nodig voor het Kwaliteitsregister V&V? Na afloop van de Kennisdag ontvang je een aanwezigheidscertificaat waarmee je zelf punten kunt opvragen onder de noemer ‘overige deskundigheidsbevordering’.
20-06-2017
Inschrijving Gezond & Zeker Kennisdag geopend!
12-06-2017
E-learning module Stalift en Passieve lift vernieuwd!
De E-learning module over het werken met tilliften is helemaal vernieuwd! Je kunt de nieuwe module nu maken via de website van Gezond & Zeker en www.free-learning.nl
09-06-2017
WEDSTRIJD: Win een Gezond & Zeker pakket!
Als ergocoach kan je ze onderhand misschien wel dromen: de Praktijkrichtlijnen fysieke belasting. Elke branche in de zorg heeft zijn eigen praktijkrichtlijnen, die zijn geautoriseerd door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De richtlijnen geven aan waar fysieke belasting overgaat in fysieke overbelasting. Als handig geheugensteuntje heeft Gezond & Zeker een mooie posterset ontwikkeld waarop ze staan afgebeeld.
02-02-2017
Ziekenhuizen onderzoeken druk op SEH-medewerker
Personeelstekorten, hoge werkdruk en agressie en geweld nemen toe op de Spoedeisende Hulp. Dit heeft negatieve invloed op de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers, constateert Stichting IZZ. Zeventien ziekenhuizen, waaronder drie academische centra, hebben samen met IZZ de handen ineen geslagen om een oplossing hiervoor te vinden.
02-01-2017
Gezond & Zeker heeft jouw mening nodig!
Gezond & Zeker, het grootste Kennisplatform voor ergo- en veiligheidscoaches in Zorg en Welzijn heeft inmiddels meer dan 20.000 deelnemers. Daar zijn we trots en zuinig op. Het Kennisplatform is inmiddels vele jaren in de lucht en is volgens ons aan een vernieuwing toe, een vernieuwing waarmee ergo- en veiligheidscoaches nog beter ondersteund worden met kennis, vaardigheden, instrumenten en achtergrondinformatie.
22-11-2016
Inlogsysteem verwijderd
Voorheen vroegen we je een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven wanneer je je registreerde op Gezond & Zeker. Je kon dan inloggen om je adresgegevens te wijzigen en om ECoach modules te doorlopen.
21-11-2016
Uitslag Gezond&Zelfie Wedstrijd
Op de Gezond en Zeker Kennisdagen 2016 31 oktober en 1 november werd de "Gezond&Zelfie" wedstrijd gehouden. Hierbij konden deelnemers van de Kennisdagen een selfie maken met hun favoriete hulpmiddel en zo kans maken op een leuke prijs!
03-11-2016
De Gezond & Zeker Kennisdagen 2016 zitten erop!
Op 31 oktober en 1 november organiseerde Gezond & Zeker, een activiteit van Stichting RegioPlus en de vijftien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn voor de 13e keer het kennisevenement voor zorg- en welzijnsmedewerkers die zich bezighouden met preventie van agressie en fysieke belasting op de werkvloer; de Gezond & Zeker Kennisdagen!
23-08-2016
20.000 deelnemers bij Gezond & Zeker!
Onlangs meldde de 20.000ste deelnemer zich aan bij Gezond & Zeker. De gelukkige was ergocoach Marije Zandink-Hofkamp, medisch secretaresse bij OCON orthopedische kliniek in Hengelo. Zij won daarmee een Gezond & Zeker prijzenpakket, toegang tot de Gezond & Zeker Kennisdagen én een workshop op locatie voor al haar collega’s.
20-07-2016
Sectorrapportage: Gezond en veilig werken in Zorg en Welzijn
De inspectie SZW heeft resultaten gepubliceerd van inspecties in zorg en welzijn. Van 2013 t/m 2015 controleerde de inspectie en kwam tot de conclusie dat steeds minder werknemers in de sector zorg en welzijn een acceptabele werkdruk ervaren.
09-06-2016
Zorg en welzijn goed op weg tegen risico’s psychosociale arbeidsbelasting
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is één van de grootste oorzaken van werkgerelateerd verzuim.
06-06-2016
Schrijf je nu in voor de Gezond & Zeker Kennisdagen 2016!
De inschrijving voor de Gezond & Zeker Kennisdagen 2016 is geopend! Schrijf je nu in voor 31 oktober en/of 1 november. Kies uit het uitgebreide workshopprogramma van bijna 50 workshops, bezoek de informatiemarkt en ontmoet je collega ergo- en veiligheidscoaches uit het hele land!
21-03-2016
Gezond & Zeker Magazine nummer 1, 2016 is uit!
Gezond & Zeker Magazine nummer 1, 2016 is uit! Deze week valt hij bij alle deelnemers op de deurmat. In dit magazine is er onder andere aandacht voor veranderingen in til- en transfertechnieken. Hoe houd je alle veranderingen bij?
21-02-2016
Nieuwe folder: Omgaan met agressie in de Ambulancesector
Ambulancezorg Nederland heeft onlangs een nieuwe folder ontwikkeld waarin allerlei voorbeelden te zien zijn van de aanpak van agressie en geweld binnen de Ambulancesector.
15-12-2015
Gezond & Zeker magazine nummer 4 is uit!
Deze week is het weer zover: Gezond & Zeker magazine nummer 4, 2015 valt bij iedereen op de mat. In deze editie is er onder andere aandacht voor de ondersteunende dienst en een Tovertafel.
23-11-2015
Gezond werken tijdens de nachtdienst met de Goedenacht app
Fit zijn tijdens de nachtdienst is belangrijk voor de kwaliteit van de zorg en de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar nachtarbeid vormt een risico voor de gezondheid van medewerkers en veiligheid op het werk. S'Nachts werken kan tot vermoeidheid en op lange termijn tot gezondheidsklachten leiden. Uit onderzoek blijkt dat lichttherapie, aangepaste voeding en een uitgebalanceerd werkrooster methoden zijn om de gevolgen van nachtarbeid te beperken.
05-10-2015
Beweeglijkheid is goed voor de gezondheid!
Als je veel zit, probeer dan niet te veel stil te zitten. Dat is het advies van onderzoekers van de University of Leeds en het University College London. "Onrust wordt vaak in verband gebracht met onbeleefdheid en gebrek aan concentratie, maar wellicht zijn simpele kleine bewegingen dus wel goed voor onze gezondheid" vertelt onderzoeker Janet Crade.
22-09-2015
Gezond & Zeker magazine nummer 3 is uit!
Afgelopen week was het zover: Gezond & Zeker magazine nummer 3, 2015 viel bij iedereen op de mat. In deze editie kun je onder andere lezen wat je kunt doen om fit te zijn en te blijven als je in de zorg werkt.
21-09-2015
Nieuwe e-learning module 'Doorliggen: de basis'
Sinds deze week kun je op deze website weer een nieuwe e-learning module vinden: 'Doorliggen: de basis'. In deze e-learning module leer je de belangrijkste manieren om doorliggen en -zitten te voorkomen.
16-07-2015
Apothekersassistenten last van agressie
Bijna de helft van de apothekersassistenten heeft wekelijks of zelfs dagelijks te maken met agressieve patiënten. Dat is vijf keer zo veel als twee jaar geleden, blijkt uit een peiling onder ruim 700 assistenten in opdracht van apothekersorganisatie KNMP.
06-07-2015
Medewerkers gehandicaptenzorg voelen zich niet veilig
Uit een peiling van CNV Zorg & Welzijn blijkt dat bijna één op de drie medewerkers in de gehandicaptenzorg zich onveilig voelt op het werk. Bijna 90% heeft wel eens te maken gehad met fysieke agressie door cliënten. 85% heeft wel eens te maken gehad met verbale agressie door cliënten.
02-07-2015
19.000 deelnemers bij Gezond & Zeker!
Afgelopen week meldde de 19.000ste zorgmedewerker zich bij Gezond & Zeker aan! Hieruit blijkt wel dat de preventie van fysieke belasting en agressie in de zorg nog steeds volop in de belangstelling staat.
18-06-2015
Preventief tegen overbelasting
Fysieke overbelasting is verzuimreden nummer 1 in de ziekenhuissector. Bij Gezond & Zeker besteden we hier natuurlijk al langer aandacht aan. Op 25 maart vond er een grote conferentie plaats in Parijs die helemaal gewijd was aan dit thema. Op deze conferentie werden een aantal lezingen gegeven waarvan de presentaties nu online te downloaden zijn. Hier heb jij als ergocoach ook wat aan!
18-06-2015
Gezond & Zeker magazine nummer 2 is uit!
Het nieuwe Gezond & Zeker magazine is uit. Het tweede nummer van dit jaar ligt volgende week bij je op de mat! In dit nummer kun je onder andere het volledige workshop programma vinden van de Gezond & Zeker Kennisdagen van dit jaar! Welke workshops ga jij volgen?
03-06-2015
Kom naar de Gezond & Zeker Kennisdagen 2015!
Kom ook naar Gezond & Zeker Kennisdagen 2015! Op maandag 2 en dinsdag 3 november organiseert Gezond & Zeker het grootste kennisevenement voor nieuwe en ervaren ergocoaches, veiligheidscoaches of agressiecoaches, arbocoördinatoren, workshopleiders, p&o'ers in zorg en welzijn, de Gezond & Zeker Kennisdagen 2015. Twee dagen vol praten, leren en kennisdelen over de preventie van agressie en van fysieke overbelasting op de werkvloer. De inschrijving is nu geopend!
26-05-2015
Meer uitval door psychische kwaal
Dit jaar zijn er voor het eerst meer mensen uitgevallen op de arbeidsmarkt door stress en andere psychische kwalen dan door lichamelijke klachten. Ruim 415.000 mensen zijn momenteel arbeidsongeschikt vanwege een psychische aandoening of gedragsstoornis, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2000 lag het aandeel arbeidsongeschikten met een psychisch probleem nog rond de 30 procent.
11-05-2015
Extra geld voor strijd tegen agressie
Dit jaar komt er 1 miljoen euro extra beschikbaar voor het Actieplan Veilig werken in de Zorg. Dit maakte Minister Edith Schippers afgelopen vrijdag bekend. Het bedrag komt bovenop de ruim 10 miljoen euro voor de periode 2012- 2015 die er al eerder beschikbaar was voor het Actieplan.
14-04-2015
Sterk in je werk!
Het Martini Ziekenhuis in Groningen is gestart met een grootschalig programma om zijn medewerkers te inspireren om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Het programma heeft de naam: Sterk in je werk! Daarbij gaat het onder andere om investeren in je ontwikkeling, aandacht hebben voor je vitaliteit en met plezier je werk (blijven) doen. Thema's waar we je je als ergo- en veiligheidscoach ook mee bezig houdt dus!
07-04-2015
Ervaringen delen over rugklachten
Op 2 april is de website ervaringrijk.nl gelanceerd door vier landelijke patiëntenverenigingen. Op deze website vertellen mensen met een aandoening of beperking hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. Je kunt hier bijvoorbeeld jouw ervaringen met rugklachten delen of de ervaringen van anderen lezen.
26-03-2015
Nieuw: Sjabloon Arbocatalogus Agressie en Geweld
Werk je bij een werkgevers- of een werknemersorganisatie en ben je op zoek naar een hulpmiddel om een eigen sectorspecifieke arbocatalogus Agressie en Geweld samen te stellen? Dan biedt de publicatie 'Sjabloon Arbocatalogus Agressie en Geweld' uitkomst.
17-03-2015
Het nieuwe Gezond & Zeker magazine is uit!
Het eerste nummer van het Gezond & Zeker magazine 2015 is uit! Deze week valt hij bij iedereen op de deurmat. In dit nummer kun je onder andere meer informatie vinden over het thema van de Gezond & Zeker Kennisdagen van dit jaar: 'Duurzaam Zorgen'.
17-02-2015
RisicoRadar Kraam nu al een succes
In het vorige Gezond & Zeker magazine meldden we: er komt een aparte RisicoRadar voor de kraamzorg. Het nieuwe beleidsinstrument is sinds een paar maanden te vinden op www.arbocatalogusvvt.nl. Als we kijken naar het grote aantal downloads, wordt de Kraamradar al volop gebruikt.
16-02-2015
Recht op second opinion bij bedrijfsarts
Een werknemer die twijfelt over het oordeel van een bedrijfsarts kan voortaan om een second opinion bij een onafhankelijke bedrijfsarts vragen. Ook krijgt elke werknemer het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken.
05-01-2015
Enquête aangiftebereidheid onder hulpverleners
Stichting Hulp voor Hulpverleners heeft onlangs een enquête gehouden onder ruim 2.500 hulpverleners in Nederland. Hieruit blijkt dat 63% geconfronteerd is met agressie en geweld tijdens hun werkzaamheden. Daarnaast blijkt dat hulpverleners vrezen om immateriële of materiële schade op te lopen als gevolg van agressie en geweld.
22-12-2014
Rapport: Veiligheid en gezondheid van zorgprofessionals
In een rapport van het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) wordt een overzicht gegeven van huidige en opkomende problemen rondom de veiligheid en gezondheid op het werk van zorgprofessionals. Dit is belangrijk omdat de zorgsector één van de grootste werkgevers is in Europa. Deze zorgprofessionals staan bloot aan verschillende gezondheidsrisico's vanwege de activiteiten die zij uitvoeren en de omgeving waarin zij zich bevinden. Dit kan leiden tot werk gerelateerde gezondheidsproblemen.
16-12-2014
Autorisatie praktijkrichtlijnen
In het nieuwste Gezond & Zeker magazine kon je het al lezen: Een mooie mijlpaal is bereikt. Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) heeft de Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting geautoriseerd. Het lijkt wellicht een formaliteit, maar het is een belangrijkste stap waar ook jij veel aan kunt hebben.
11-12-2014
Het nieuwe Gezond & Zeker magazine is uit!
Het vierde nummer van het Gezond & Zeker magazine 2014 is uit! Aankomende week valt hij bij iedereen op de deurmat. In dit nummer kun je onder andere een uitgebreide terugblik vinden op de Gezond & Zeker Kennisdagen 2014.
06-11-2014
Workshop Gezond en Zeker werken in zorg en welzijn
Op 13 november a.s. organiseren de regio's Zowelwerk en WGV Zorg en Welzijn een workshop Gezond & Zeker werken in zorg en welzijn in Zwolle.
27-10-2014
Innovatie: MijnOefening app
Elk jaar zijn er 850.000 nieuwe gevallen van nek- en rugklachten, anderhalf miljoen mensen gaan daarmee naar de fysio of oefentherapeut. Veel van dit soort klachten kunnen voorkomen worden door het uitvoeren van een aantal simpele preventieve oefeningen. Dit is de reden dat chiropractor MSc Sten Hofstad samen met een team fysiotherapeuten, chiropractoren en de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten ‘de Wervelkolom’ (NVVR) het initiatief nam om een website en nu ook een app te maken die volledig in het teken staat van preventie.
23-10-2014
18.000 registraties bij Gezond & Zeker!
Afgelopen week meldde de 18.000ste zorgmedewerker zich bij Gezond & Zeker aan! Hieruit blijkt wel dat de preventie van fysieke belasting en agressie in de zorg nog steeds volop in de belangstelling staat.
15-09-2014
Gezond & Zeker over de grens
In het nieuwe Gezond & Zeker magazine kun je een stukje lezen over het 'Ergocoach paspoort over de grens'. Gezond & Zeker was namelijk aanwezig op een belangrijk congres in Krakau, Polen over ergonomie in de zorg.
07-08-2014
Winnaars winactie bekend!
De winnaars van de Handicare winactie zijn bekend! Gefeliciteerd Roelie Keen-Pepping en Angela Jongstra! Jullie winnen beide een set hoes en opleglakens!
28-07-2014
Profiteer tot donderdag van de vroegboekkorting!
Donderdag is de allerlaatste dag om te profiteren van de vroegboekkorting voor de Gezond & Zeker Kennisdagen.
03-07-2014
Win een set hoes- en opleglakens!
Heb jij het artikel over decubituspreventie met glijlakens 2.0 in het nieuwe Gezond & Zeker magazine al gelezen? Als ergocoach wil je natuurlijk graag weten hoe zo’n glijlaken nu echt werkt. Daarom verloot Handicare 2 sets met een hoeslaken en een opleglaken. Wil jij één van deze twee sets winnen? Vertel ons dan in een reactie op het nieuwsbericht op onze facebook pagina waarom jij dit laken graag zou willen uitproberen.
01-07-2014
E-coachingprogramma dementie voor mantelzorgers
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om plezierige activiteiten te bedenken en te plannen tijdens de zorg voor iemand met dementie. De website ‘Actief bij dementie’ biedt mantelzorgers van mensen met dementie ideeën voor activiteiten. Mantelzorgers die daar graag hulp bij willen, kunnen zich er aanmelden voor een e-coachingsprogramma.
30-06-2014
Onderzoek: Verzorgend Wassen
Uit onlangs gepresenteerd onderzoek van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen blijkt dat ouderen beter gewassen kunnen worden met Verzorgend Wassen washandjes of -doekjes dan met water en zeep. De onderzoekers van het Radboudumc volgden het wassen van ouderen op ruim vijftig verpleeghuisafdelingen.
19-06-2014
Gezond & Zeker Magazine nummer 2 is uit!
Het tweede Gezond & Zeker magazine van 2014 is uit! Deze week valt hij bij iedereen op de deurmat. In dit magazine kun je onder andere het volledige workshop overzicht van de Gezond & Zeker Kennisdagen vinden.
17-06-2014
Rapport Agressieonderwijs in uitzending BNR nieuwsradio
Vanmiddag (dinsdag 17 juni, 2014) zal BNR Nieuwsradio in het programma ‘BNR Gezond’ aandacht besteden aan het onderzoeksrapport ‘Aandacht voor agressie in zorgopleidingen’. Annemarie Klaassen zal om circa 15:10 het onderzoek live toelichten.
16-06-2014
Onderzoek naar gezond werken in de zorg
Afgelopen mei is het onderzoek naar gezond werken in de zorg van de Erasmus Universiteit van start gegaan. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting IZZ en heeft als doel om te achterhalen welke mogelijkheden er zijn om de arbeidsomstandigheden in de zorg te verbeteren.
10-06-2014
Meten van valkans onder ouderen
Uit promotieonderzoek van bewegingswetenschapper Kim van Schooten blijkt dat zorgverleners ouderen met een hoge kans op vallen beter kunnen herkennen door de hoeveelheid en kwaliteit van het dagelijks bewegen te meten. Hierdoor kunnen ouderen met een hoge valkans sneller geholpen worden en kan een vervelende val voorkomen worden.
02-06-2014
Douchewagen wint Red Dot Award
De Carevo, een moderne douchewagen voor therapeutisch douchen en baden in zorgomgevingen, heeft de ‘Red Dot Best of the Best product design award in life science and medicine’ gewonnen.
26-05-2014
In voor zorg! start met thematranche technologie in de zorg
In september 2014 start In voor zorg! met de ondersteuning bij het invoeren van technologie in de zorg via de zogeheten thematranche Technologie. Wanneer je aan deze thematranche meedoet, voer je samen met 12 tot 15 andere organisaties tegelijk een vergelijkbaar traject uit. Dit is een eigen In voor Zorg! traject met een looptijd van 1 tot 1,5 jaar. Deze thematranches zijn bedoeld voor zorgaanbieders in de langdurige zorg die technologie willen invoeren in het zorgproces.
24-04-2014
De Activiteitenweger-app
In samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen heeft het Meander Medisch Centrum de Activiteitenweger-app ontwikkeld. Met behulp van deze app kun je activiteiten plannen op je smartphone of tablet. Op deze manier kun je de activiteiten die je moet ondernemen inplannen waarmee je overbelasting kunt voorkomen. De app is oorspronkelijk bedoeld voor patiënten maar kan ook zeer geschikt zijn voor zorgverleners met klachten!
23-04-2014
Het online ondersteunen van cliënten werkt!
Dit blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De kwaliteit van de ondersteuning blijft gelijk wanneer deze online plaatsvindt in combinatie met face-to-face contact. Uit het onderzoek blijkt dat cliënten zich zelfstandiger voelen omdat ze dankzij het gebruik van een online platform zelf contact kunnen zoeken met een begeleider op het moment dat zij daar zelf behoefte aan hebben.
14-04-2014
17.000 registraties bij Gezond & Zeker!
Afgelopen week meldde de 17.000e zorgmedewerker zich bij Gezond & Zeker aan! Hieruit blijkt wel dat de preventie van fysieke belasting en agressie in de zorg nog steeds volop in de belangstelling staat.
27-03-2014
Innoveren met Zorg
​Ergocoaches en veiligheidscoaches zijn altijd al betrokken bij innovaties. De ontwikkelingen rondom sommige hulpmiddelen zijn vandaag de dag niet altijd overduidelijk.
27-03-2014
Meedenkers gevraagd!
Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom instrumenten zoals de TilThermometer, de RisikoRadar en de BeleidsSpiegel zijn zoals ze zijn? En waarom ze niet anders zijn? Dit is je kans!
27-03-2014
Minder agressie op de ambulance
Nederlanders zijn, zo blijkt uit onderzoek, zeer tevreden over ambulancezorg. Maar tegelijkertijd weten veel mensen niet hoe ambulancezorg precies werkt en wat ze wel of niet van ambulancehulpverleners kunnen verwachten.
27-03-2014
Herhaald tillen geeft al risico op lage rugpijn vanaf 5 kg
Dragen jij en je collega’s geregeld lasten die zwaarder zijn dan 5 kg, dan levert dat een gezondheidsrisico op en moet je maatregelen nemen. Dat blijkt uit een nieuwe richtlijn van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten.
27-03-2014
Bekend met het Kennisplein Gehandicaptenzorg?
In de gehandicaptensector is veel kennis en ervaring beschikbaar. Ook over innovaties. Maar vaak blijft dit verborgen binnen een organisatie. Het Kennisplein Gehandicaptensector zet zich er voor in dit te veranderen.
27-03-2014
Gezond & Zeker Magazine nummer 1 is uit!
Het eerste Gezond & Zeker magazine van 2014 is uit! Deze week valt hij bij iedereen op de deurmat. In dit magazine onder andere aandacht voor het thema van de Gezond & Zeker Kennisdagen 2014: 'Innoveren met Zorg'.
26-02-2014
De ElkeDagBeterAward
Voor het tweede jaar organiseert MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de ElkeDagBeter Award, de award voor het bedrijf dat het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat.
25-02-2014
Wandelen tegen dementie
Onderzoekers hebben ontdekt dat je door geregeld te wandelen mentale achteruitgang kunt vertragen. Je moet dan ongeveer drie keer per week 30 tot 45 minuten wandelen.
24-02-2014
Nieuwe app: De Nieuwe Normen-App
NEN, het Nederlands Normalisatie Instituut, heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd: De Nieuwe Normen-App. Met deze app kun je snel een overzicht krijgen van de nieuwste gepubliceerde normen in zestien vakgebieden. Hieronder valt ook Zorg en Welzijn!
26-01-2014
Ziekteverzuim daalt, aandeel psychisch verzuim neemt toe
Uit een analyse van ArboNed blijkt dat het gemiddelde ziekteverzuim in 2013 3,8% was. Dit is gelijk aan het verzuim in het eerste half jaar van 2013 en net iets lager dan in 2012, toen het verzuim 4,1% was. De gemiddelde verzuimduur was 24 dagen in vergelijking met 23 dagen in 2012.
12-01-2014
Gezond & Zeker Magazine nummer 4 is uit!
Het vierde Gezond & Zeker magazine van 2013 is verschenen. Al voor de jaarwisseling lag hij bij iedereen op de deurmat. In deze editie staat onder andere een uitgebreid verslag van de Gezond & Zeker Kennisdagen 2013!
Please wait