Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

20618 Deelnemers

Aanmelden

KENNISDAGEN

Morgen beter Zorgen. de Gezond & Zeker Kennisdagen 2016

Gezond & Zeker organiseerde 31 oktober en 1 november de dertiende Gezond & Zeker Kennisdagen, hét kennisevenement over preventie van fysieke belasting en agressie in de zorg. Zorg- en welzijnsmedewerkers kwamen massaal naar het congrescentrum in Nieuwegein voor 'Morgen beter Zorgen'. Alle ingrediënten voor een succesvol evenement waren aanwezig, een workshopprogramma met bijna 50 workshops, een interessante Praktijkmarkt met verschillende Kennistours om gericht vragen te kunnen stellen aan leveranciers van hulpmiddelen etc. én een Gezond&Zelfie wedstrijd! Voor een korte terugblik kijk je de Gezond & Zeker sfeerimpressie. 

Gezond&Zelfie wedstrijd

De bezoekers aan de Gezond & Zeker Kennisdagen konden meedoen aan de Gezond&Zelfie wedstrijd: maak een selfie met jouw favoriete hulpmiddel op de Praktijkmarkt. Dat hebben we geweten! De Gezond & Zeker Facebook pagina is overspoeld met meer dan honderd leuke selfies met allerlei verschillende hulpmiddelen. 

Tijdens de opening maakten de bezoekers dankzij een collega van Professor Ebbink kennis met de basis principes van fysieke overblasting. Dat dit nog steeds een belangrijk punt is bleek wel tijdens dit college. Op de vraag wie er de laatste drie maanden last van zijn rug had gehad, gingen meer dan de helft van de handen omhoog. Na het college was het tijd om te gaan jumpen. De bezoekers mochten hiervoor gewoon op hun stoel blijven zitten. Jumpen is een eenvoudige gespreksmethode die mensen in beweging brengt en aan het denken zet. Een uitgebreid verslag van de Gezond & Zeker Kennisdagen vind je in het Gezond & Zeker magazine nummer 4 wat in december uitkomt. 
 

De Gezond & Zeker Kennisdagen blijven in een behoefte voorzien. De aandacht vasthouden voor preventie van agressie en van fysieke belasting op de werkvloer in zorg en welzijn is voor veel ergocoaches en veiligheidscoaches nog vaak een uitdaging. Met twee volle workshopdagen zijn bijna tweeduizend bezoekers aan het congrescentrum in Nieuwegein weer geïnspireerd om verder te gaan met het ondersteunen van hun collega's. Kijk voor een korte impressie hier naar het Duurzaam Zorgen journaal 2015!

  • Verder vind je hier alle beschikbare presentaties van de workshops in het workshopoverzicht
  • Een uitgebreide terugblik vind je in het laatste Gezond & Zeker Magazine van dit jaar dat december verschijnt. 
  • De namen van de prijswinnaars van de Gezond&Zelfie wedstrijd vind je binnenkort op Facebook en op onze nieuwspagina.
  • Alle foto's die gemaakt zijn tijdens de Gezond & Zeker Kennisdagen vind je hier

Wil je:

  • Het Ergocoach of Veiligheidscoach Paspoort gaan gebruiken?
  • Meer Gezond & Zeker Informatiefolders aanvragen om ook je collega's te informeren?
  • Het Gezond & Zeker magazine ontvangen?

Kijk dan verder rond op deze site. Je kunt hier de agressiefolderspraktijkfolders & dossierfolders fysieke belasting vinden. Sta je nog niet bij ons geregistreerd om o.a. het Gezond & Zeker Magazine gratis te ontvangen? Doe dat dan hier!

Exposanten en sponsoren

We danken alle exposanten en sponsoren voor hun deelname en bijdragen aan de Gezond & Zeker Kennisdagen 2016. Wilt u er in 2017 (ook weer) bijzijn? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden voor exposanten en sponsoren. Neem hiervoor contact op met info@gezondenzeker.nl.

E-Coach, e-learning van Gezond & Zeker

In het kader van kiezen en delen: nodig je collega's ook uit om de Gezond & Zeker E-Coach modules te gebruiken. We horen graag van je wat zij er van vinden. Wil je exemplaren van de Praktijkinformatiefolders agressie of één van onze andere Praktijk- of Dossierinformatiefolders ontvangen? Vul dan het bestelformulier in. 

Organisatie
De Kennisdagen worden georganiseerd door Gezond & Zeker, een activiteit van Stichting RegioPlus. 


 

Please wait