Gezond & Zeker Logo

Gezond & Zeker

21012 Deelnemers

Aanmelden

FYSIEKE BELASTING

En hoe los je de problemen dan op?

Wanneer je met de beoordelingsinstrumenten de problemen op de werkplek hebt geanalyseerd, is het tijd geworden om ze te gaan oplossen. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van oplossingen. Dit zijn onderzoeken, best practices, ervaringen en tips.
 
 • Aktieblok
  Met het Aktieblok kun je in je instelling aan de slag, een handig hulpmiddel om oplossingen om fysieke belasting of agressie op de werkvloer op te pakken.
 • Pijnchecklist
  Deze PACSLAC-lijst is specifiek gericht op pijnsymptomen van mensen met dementie die moeilijke of anders dan op de normale manier uiting geven aan hun pijn.
  Hoe je de deze pijnchecklist kunt gebruiken lees je hier.
 • Rugboekje niet-cliëntgebonden handelingen
  Een boekje met informatie over ontstaan van rugklachten, hoe je ze kunt voorkomen en wat je moet doen als je ondanks alles klachten hebt. Het boekje is speciaal geschreven voor medewerkers van ondersteunende diensten die werken in een zorginstelling.
 • PregoTips de praktische tips van Gezond & Zeker
 • www.gezondenzeker.nl/businesscases_zorg_platform_zorginnovatie 
  Een negental onderzoeken en rekenmodules naar de kosten en opbrengsten van innovaties in de zorg met betrekking tot fysieke belasting en agressie in de zorg.
 • www.innovatiespiegel.nl/innovaties
  Hier zijn nog meer businesscases te vinden. 
 • Rugboekje Zorg

Handboektransfers een naslagwerk waarin 36 transfers door middel van duidelijke tekeningen, pictogrammen en teksten zijn weergegeven. De uitgangspunten 'mobiliteit', 'veiligheid', 'zelfredzaamheid', 'kwaliteit van zorg' en 'ergonomie' zijn te herkennen in de selectie en de manier waarop de transfers zijn beschreven. Er worden door diverse opleidingsinstituten Handboeken Transfers uitgegeven.